We waren weer op de Sail

Ook deze editie was de Avontuur weer te vinden op het grootste nautische evenement van Nederland.

Woensdag stoomde de Avontuur op naar IJmuiden voor de indrukwekkende Sail in. In de dagen daarop was de Avontuur – als ie niet vaarde –  te zien in de Aquarena, gezellig tussen de collega sleep- en duwboten.

Het was een machtige gebeurtenis. Hectisch en overweldigend en het heeft de bemanning af en toe handen vol werk bezorgd om de Avontuur heelhuids door al het vaargeweld te loodsen. Dat lukt niet helemaal.  Niet iedereen heeft ons schip weten te ontwijken. Als je een uur klem komt te zitten tussen een rijnaak en een joekel van een rondvaartboot, die beiden als eerste naar binnen willen komen, dan is dat niet goed voor je hart.

Als bruggenbouwers een extra brug bouwen en niet aangeven welke doorvaarthoogte de brug heeft. En als die brug op een traject ligt waar je al jaren doorvaart en alle andere bruggen op de route wel de juiste hoogte hebben, dan wil dat wel eens voor nare verrassingen zorgen.  Met schade aan mast, vlaggenmasten en toplichten als gevolg.
Maar ja wie naar Sail gaat in de verwachting geen krasje op te lopen had beter thuis kunnen blijven.

Wij en iedereen die met ons mee kwam genieten hebben prachtige dagen gehad.

En een bijzonder woord van dank aan de mannen van de KNRM, die de Avontuur geweldig uit de nesten geholpen hebben, tijdens een hachelijk moment in weer, wind en regen midden op het Noordzeekanaal.

Kijk eens naar onze foto’s en die van Peter Bijkerk.

One Response Subscribe to comments


  1. Dirk van der Schaaf

    Hoop dat dit mooie schip een goede kapitein als opvolger van Han vindt, succes. Dirk.

    mei 23, 2012 @ 15:59