De HTRace was weer machtig!

Wat hebben we weer genoten van deze vlekkeloos verlopen HTRace. En wat hadden de deelnemers een mazzel. Nauwelijks wind, een strakke Waddenzee en een heerlijk zonnetje. Het kon niet beter. Zo’n 130 sloepen deden dit jaar mee. De Avontuur heeft zijn taak weer volbracht en alle tussentijden geklokt en doorgeseind. De entourage was super.

Ongemak
De Avontuur is een oud scheepie en dan is er af en toe wat. Dit keer werd het overmatig notengebruik van één van onze bemanningsleden de wcpomp fataal. De kapitein en later zelfs organisator Kees-Jan mochten tot hun ellenbogen in de restanten van een gelukkig leven roeren. Met een setje reserveringen werd de boel weer gerepareerd en de stoelgang niet verder verstoord.

Oliefilter
De terugweg ging minder voorspoedig. Met een slakkengang voer de boot richting thuishaven. Een verstopt oliefilter bleek de motor parten te spelen. Het IJsselmeer werd met gemiddeld 4,5 kno0p overgestoken. Vlak voor Enkhuizen kwam Stoomsleepboot “De Adelaar” in het zicht. Tijdens de gezamenlijke schutting in Enkhuizen werd afgesproken dat de Adelaar mee op zou stomen, zodat hulp in de buurt was. Maar de Avontuur gaf zich niet zomaar gewonnen en voer na een lange reis de haven van Hoorn binnen. Maar wat een hartverwarmend gezicht was dat. Twee voormalige sleepboten van Rederij Maas zij aan zij over het Markermeer.

Bekijk de foto’s.

Comments are closed.