Het verhaal van de oudste, nog varende, Rotterdamse havensleper

HOME

Avontuur 120 jaar oud

08-23-2015_Sail_Amsterdam1505-06-1896 – 05-06-2016

Zondag 5 juni 2016 was het 120 jaar geleden dat de Avontuur te water werd gelaten in Papendrecht. Dit betekent weer een mijlpaal in haar uitgebreide, succesvolle, varende geschiedenis. ‘Keep still going’, de Avontuur kan nog vele jaren door.

Sail 2015

08-23-2015_Sail_Amsterdam15250De afgelopen maanden is de oude dame flink gepoetst, opgeknapt en nogmaals gepoetst. Net zo lang totdat ze klaar was voor haar volgende grote avontuur. Sail 2015 stond voor de deur en daar zou en moest ze haar opwachting maken. 5 Dagen lang heeft ze geblonken en gestraald, terwijl ze zich met haar passagiers door de enorme hoeveelheid bootjes wurmde. De aantrekkingskracht op andere boten was soms zo groot, dat ze spontaan even tegen haar aan schurkten. De kapitein vond dat maar niks, maar telkens kwam ze ongeschonden uit de strijd. Zondag vierde First Mate Chris zijn verjaardag aan boord en die dag hebben we mooie platen geschoten van de rondtocht door de haven van Amsterdam.

(meer…)

Rein Otten 1944 – 2011

Wij zijn verslagen!
Tot ons groot verdriet heeft op 17-09-2011 onze zeer geliefde Rein Otten, na een voor hem ongelijke dappere strijd, koers moeten zetten naar een nieuwe onbekende Wereld. Wij zullen zijn jarenlange warme vriendschap, zijn geweldige zorg als Chief-Cook en de vele goede gesprekken aan boord nimmer vergeten.

Het zal op de Avontuur nooit meer hetzelfde zijn.

Rein, Vaarwel !!

De oude dame is 115 jaar jong

Zondag 5 juni was het 115 jaar geleden dat de Motorsleepboot Avontuur te water werd gelaten. Ze beleefde in drie eeuwen met recht mooie avonturen. De kapitein en haar bemanning zijn nog steeds trots op deze mooie sleepboot. Ze verkeerd nog in tip-top conditie. Zelfs na de koude winterstop was één lontje en één liefdevolle slinger voldoende om de oude dame weer tot leven te wekken. Tevreden lag ze op haar manier te spinnen in de haven. Gewillig laat ze zich vertroetelen door de mannen. Een nieuwe verflaag en een verse scheut olie, en de Avontuur kan nog vele jaren voort.