Het verhaal van de oudste, nog varende, Rotterdamse havensleper

HOME

For sale

Al sinds 1973 heeft de Avontuur een innige en gelukkige band met haar bemanning. Het heeft hen mooie avonturen opgeleverd en de oude dame werd al die jaren vertroeteld en verwend. Het hield haar jong en energiek. Zo anders is het met haar bemanning. De jaren gaan tellen en de heren op leeftijd merken dat de energie van de Avontuur steeds moeilijker te temmen is. De Avontuur wil het ruime sop op, de wereld in, nieuwe avonturen beleven.

Daarom  zoeken zij  een nieuwe bemanning voor hun prachtige schip, die met energie, gedrevenheid en  liefde voor dit unieke stukje varend erfgoed het een  nieuwe  koers geven. Aan de boot mankeert niets. Tornen, lont er in en lucht erop en in één keer starten. Het geluid van de Bolnes tovert bij menig man een traan in de ogen en een glimlach op het gezicht. Zo ook bij de huidige crew, voor wie het afscheid niet eenvoudig zal zijn. Deze liefde is er nog steeds en zal altijd blijven voor haar.

MSB Avontuur officieel gecertificeerd

De Avontuur mag dan een paar dagen oud zijn, er mankeert nog weinig aan het schip. Op 12 december 2020 werd De MSB Avontuur officieel gecertificeerd door BSE (CvO). Het hele schip is goedgekeurd inclusief het vlak (vlakkeuring). Ook technisch is het schip geheel goedgekeurd. Met een goed rapport kan de sleepboot weer jaren vooruit.

De terugkeer van De MSB Avontuur na de inspectie en het schoonmaken van de onderkant.

Avontuur 120 jaar oud

08-23-2015_Sail_Amsterdam1505-06-1896 – 05-06-2016

Zondag 5 juni 2016 was het 120 jaar geleden dat de Avontuur te water werd gelaten in Papendrecht. Dit betekent weer een mijlpaal in haar uitgebreide, succesvolle, varende geschiedenis. ‘Keep still going’, de Avontuur kan nog vele jaren door.

Sail 2015

08-23-2015_Sail_Amsterdam15250De afgelopen maanden is de oude dame flink gepoetst, opgeknapt en nogmaals gepoetst. Net zo lang totdat ze klaar was voor haar volgende grote avontuur. Sail 2015 stond voor de deur en daar zou en moest ze haar opwachting maken. 5 Dagen lang heeft ze geblonken en gestraald, terwijl ze zich met haar passagiers door de enorme hoeveelheid bootjes wurmde. De aantrekkingskracht op andere boten was soms zo groot, dat ze spontaan even tegen haar aan schurkten. De kapitein vond dat maar niks, maar telkens kwam ze ongeschonden uit de strijd. Zondag vierde First Mate Chris zijn verjaardag aan boord en die dag hebben we mooie platen geschoten van de rondtocht door de haven van Amsterdam.

(meer…)